V zgodnjih jutranjih urah smo v zabojčke ročno pobrali čudovito grozdje Merlot na terasah Pasjega repa. Dodatno smo ga ohladili na t 2 stopinji celzija. Prebrano grozdje smo nato razpecljali in ga macerirali v stiskalnici. Po 16 urah smo ga blago stisnili. Moštu smo dodali vrelni nastavek.
Fermentacija je bila dolga in je potekala pri temperaturi 12-15 stopinj celzija. Sledi rahel battonage na finih drožeh.
Kakovostno vino z zaščitenim geografskim poreklom
Vipavska dolina
Letnik 2008
Suho
Alkohol 12,2
Sommeljejski opis:
Žive svetlo čebulne barve, lepe sadne vonjave češnje, vrtnice, gozdne jagode, nekaj grenivke in zrele melone. Zaznamo tudi cvetne vonjave belega cvetja, češnjev cvet in akacija. V ustih je vino dokaj toplo, z lepo zaokroženo svežino in okusno. Ostanek sladkorja je zaznaven, uravnovešeno in harmonično vino.
Jed: poširan losos s kumarično kremo,oljčnim oljem na melonini steljici.
Ohlajena kremna juha iz gozdnih jagod z posušenimi listi vrtnice.