Ogromno truda, ročnega dela, majhne obremenitve, ter izvrstne lege nam omogočajo pridelavo specifičnih merlotov z izrednimi sladkorji in ekstrati. Dolgo dozorevanje na trti do polne taninske zrelosti,hitra predelava, dolga fermentacija v atmosferi CO2 ob pogostem potapljanju klobuka, pa nam omogoča, da iz jagod potegnemo kar največ. Sodobna tehnologija nam omogoča polnjenje drozge v stiskalnico brez uporabe črpalk.Sledi blago stiskanje v pnevmatski stiskalnici in zorjenje v hrastovih sodih.
Kakovostno vino z zaščitenim geografskim poreklom.
Letnik 2006
Suho
Alkohol 13,00
Someljejski opis:
MERLOT 2006: Globoke- rubinasto rdeče barve,vonj zrelega in suhega sadja, borovnice, višnje, suhe slive, suhe fige, vanilije in klinčka, vonj je bogat, intenziven in dokaj obstojen, v ustih je vino sveže, dokaj tanično in okusno, vino je harmonično in pripravljeno za nadaljni razvoj.
Jed: močnejši starani siri, zbrinc, parmezan z višnjevo marmelado
Srnin hrbet z brusnično omako in zeliščnim štrukljem.