Vidus
Vidus Merlot
Vina Vidus

Barbera 2006

Popolnoma zdravo grozdje Barbera iz najboljših leg Pasjega repa smo ročno pobrali v lepem sončnem vremenu.Grozdje smo takoj razpecljali ter ga spravili v zaprte fermentacijske posode (vinifikatorje). Po šestih urah se je fermentacija začela. Dirigirana fermentacija v atmosferi CO2 je trajala 5 tednov. Temperatura v času fermentacije ni presegla 22 stopinj celzija.

Sledilo je blago stiskanje ter nadalnje zorjenje v velikih akacijevih sodih.

Vrhunsko vino z zaščitenim geografskim poreklom

Vipavska dolina
Letnik 2006
Suho
Alkohol 13,55

Someljejski opis:
Izredno čiste, živo rubinaste barve z vijoličnimi odsevi na robu kozarca. Prijetne sadne vonjave zrelega črnega ribeza in borovnice, ki se lepo dopolnjujejo z noto vanilije in muškatnega oreščka. V ustih je vino toplo, z izrazito svežino, zorenje v akacijevem sodu, ji je pustilo prijetne tanine, kateri bodo vino varovali in pospremili v nadaljnem razvoju.

Jed: Goveji file s sladko hruško na beli polenti s staranim balzamičnim. kisom.

Vinarstvo Trošt | Podbreg 18 | 5272 Podnanos | tel.: 00386 (0)41-401-204 | janko@vina-vidus.si